Kulturno-umetniško društvo Mreža
Masarykova 24
1000 Ljubljana
Slovenija

01 434 0345 (telefon)
01 432 3378 (faks)

natasa.s@guest.arnes.si (splošne informacije)

kud.mreza@guest.arnes.si (galerija Alkatraz)

rdece.zore@gmail.com (Rdeče zore)

Mrežo pletejo:

Nataša Serec že dvaindvajset let aktivno podpira in soustvarja umetniško, kulturno in družbeno angažirano dogajanje v kulturnem centru Metelkova mesto. Za boljše infrastrukturne in produkcijske pogoje akterjev na ljubljanski neodvisni kulturno-umetniški sceni si je prizadevala pod okriljem Mreže za Metelkovo in kasneje Zavoda Retina (1992-1999) in KUD Mreža (po 1999). Kulturno-umetniškemu društvu Mreža predseduje od leta 2000.
Deluje kot organizatorka, producentka in promotorka umetniških dogodkov. V letih 1993-95 je organizirala kulturno izmenjavo Prepovedani sadeži civilne družbe (Utrecht-Ljubljana), med letoma 2000 in 2014 je soustvarjala Mednarodni feministični in queer festival Rdeče zore (soustanovila ga je leta 2000), še danes pa soupravlja Rezidenčni center Azil. Ljubitelji jazza, improvizirane glasbe in sodobne klasike jo cenijo kot organizatorko koncertnih ciklov FriForma (od leta 2007 Džez pri koritu) in Metabonma (od leta 2014) ter organizatorko festivala Osebno-kolektivno, ki ga je od leta 2010 do 2012 pripravljala z japonskim tolkalcem Seijirom Murayamo. Od 2004 vodi programsko enoto Celostna umetnina Metelkova (Urbani likovni projekti) v sklopu katere sodeluje predvsem z umetniki, ki ustvarjajo znotraj Metelkove mesta. V enajstih letih je producirala več kot 100 različnih umetniško/funkcionalnih intervencij, ki prispevajo k »celostni« a hkrati nenehno spreminjajoči se, edinstveni podobi prostora.

Tea Hvala je soorganizirala Rdeče zore (2001-2014). Festivalu je leta 2010 posvetila knjigo Rdečke razsajajo! Kot mentorica je skrbela za prostovoljce Evropske prostovoljne službe, za Mrežo je pisala o Urbanih likovnih projektih in soorganizirala 61. srečanje Evropske mreže neodvisnih kulturnih centrov Trans Europe Halles. Do leta 2013 je vodila literarne delavnice Svetovi drugih. Trenutno z Natašo Serec snuje in piše nove projekte.

Danijela Zajc, handy-mojstrica za vse, od teorije do prakse. Članica programske ekipe festivala Rdeče zore in pevka Glasbene matice Ljubljana, ki je zaključila študij sociologije kulture in pedagogike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Njeno delo je povezano predvsem z Galerijo Alkatraz.

Jadranka Plut, podpredsednica društva in od leta 2000 je umetniška vodja galerije Alkatraz. Na Metelkovi aktivna od leta 1998. Končala je študij umetnostne zgodovine na Univerzi v Ljubljani. Kot kuratorica deluje od leta 2000 doma in v tujini, že več kot desetletje je aktivna na področju vizualne umetnosti znotraj Metelkove mesto. Od ustanovitve je sodelovala pri organizaciji mednarodnega feminističnega in queer festivala Rdeče zore, kjer je vseskozi sooblikovala vizualni umetniški program. Vodi vsemetelkovsko skupščino imenovano Forum, ki je vsak prvi ponedeljek v mesecu.

Anna Ehrlemark, stripovska umetnica, ilustratorka, oblikovalka in mladinska delavka, ki se giblje med Švedsko, Ljubljano in Beogradom. Vedno vpletena v nekaj projektov, organizacij in aktivističnih pobud, posebej takšnih, ki nekam peljejo, recimo festival Rdeče zore. ehrlemark@gmail.com

Nevena Aleksovski, akademska slikarka, trenutno na podiplomskem študiju kulturologije na FDV v Ljubljani. Njeno delo je vezano za Galerijo Alkatraz. Aktivna tudi v pedagoškem delu, predvsem kod vodja umetniških delavnic za otroke in mladino.

Polona Poberžnik je do 31. 1. 2015 skrbela za medijske napovedi KUD Mreža in mladinskega centra Menza pri koritu, urejala spletno stran in arhiv KUD Mreža in Menze pri koritu.

Ana Grobler, asistentka v Galeriji Alkatraz, je akademska slikarka na podiplomskem študiju videa na ALUO v Ljubljani. V galeriji pomaga pri organizaciji razstav in skrbi za grafične in vizualne komunikacije. Na mednarodnem feminističnem in queer festivalu Rdeče zore sodeluje pri selekciji vizualnega umetniškega programa.

Uroš Gustinčič, študent filozofije, ki se ukvarja z internetom in računalniškim programiranjem. V društvu nudi tehnično pomoč vsem spletnim stranem (Galerija Alkatraz, Rdeče zore in KUD Mreža), svetuje v zvezi z IKT in izvaja računalniške delavnice (Photoshop, Flash) za mladino.

Sebastian Krawczyk, sociolog, diplomirani slavist, ukvarja se s prevajanjem. Kot asistent galerije Alkatraz pomaga pri organizaciji razstav in ostalih del, vezanih na galerijo in zbira ter ureja arhiv s področja dogajanja vizualnih umetnosti.

 

Mrežo podpirajo:

, ,


Web: Anna Ehrlemark, Urška Merc, Uroš Gustinčič, Nataša Serec.
Animacija: Mileta Postić
program arhiv AKC Metelkove mesta dejavnosti novosti stik ACC Metelkova mesto archive activities news contact