Andrea Siegl

Fotografinja, spletna oblikovalka
London, Velika Britanija
ea@andrea-siegl.co.uk


Delovni obisk: 8.6.2010 - 13.7.2010

Andrea živi v Londonu in se ukvarja predvsem s fotografijo. Njen pristop je preprost, saj ima na razpolago le nekaj fotoaparatov. Njene fotografije so produkt spontanega dela, ki ne zahteva veliko, če jih že sploh, predpriprav.

Andreje ne navdihuje senzacionalen ali reklamen pogled na fotografijo. Zanima jo spregledano in zanemarjeno – propadajoče stvari in kraji ali pa vsakdanje in lepe stvari našega sveta. In prav to neopazno in spregledano želi približati svoji publiki.

Andreina fotografska rezidenca v KUD Mreži je bila v primerjavi z njenim življenjem v Londonu velik luksuz, saj je bila prosta vsakdanjih opravkov in se je lahko posvetila iskanju novih krajev.

Njen prvi izziv je bil kako se spopasti z dežjem in vročino. Da bi se ognila vročini, je postala nočna fotografija pomemben del njenega dela. Svoj fotoaparat je pred dežjem zaščitila tako, da je kupila 10 centov vredno plastično pregrinjalo. S pomočjo mobitela si je skicirala ideje in se tako pogosto vračala na zanimive kraje, ki jih je raziskovala s kolesom ali peš in bila med njenim brezciljnim pohajkovanjem ves čas pozorna na zanimivosti.

Tako je Andrea odkrila veliko in zapuščeno tovarno zraven cvetočega nakupovalnega centra. Prostor je bil vidno zapuščen, saj ni bilo sledu o kakršnikoli človeški dejavnosti, našla je le prašne sledi davnih aktivnosti. Očitno je bilo, da se je čas tukaj ustavil, saj je narava z rastlinjem, ki raste skozi preperel beton, počasi prevzemala vajeti v svoje roke.

Preostali čas rezidence je Andrea dokumentirala svoje najdbe in značaj tega prostora, opisovala svoja navdušenja, začetna občutja in tudi strah, kot da bi odkrila še neznan planet. Zraven vsega pa se je navduševala tudi nad fotografiranjem dogodkov, ki jih je organizirala KUD Mreža in Menza pri Koritu.

Andrea se je seznanila z Metelkovo že v poznih 90-ih in je že večkrat obiskala Ljubljano. Vendar pa ji je tokrat med njeno rezidenco mesto postalo zelo domače.

Serija njenih fotografij Fontana (The Fountain), ki so nastale med njeno rezidenco, se trenutno še ureja. Določeni delo so bili izbrani za fotografsko razstavo Uncertain States 2010, ki se bo odvijala v Londonu med 10. in 19. novembrom 2010 v Bricklane's East Gallery. Razstava je del Photomonth'10 (Fotografskega meseca 2010).

Intervju Andrea Siegl The video is part of "Uncertain States - a series of photo essays"

Andrea Siegl CV PDF (angleški)

Andrea Siegl Fotografija Portfolio spletna stran


Album iPhone sketches / Album loupe







Web: Anna Ehrlemark, Urška Merc, Uroš Gustinčič, Nataša Serec.
Animacija: Mileta Postić
program arhiv AKC Metelkove mesta dejavnosti novosti stik ACC Metelkova mesto archive activities news contact